lauantai 17. tammikuuta 2009

From Russia with Love?

Kun kerran vuosi aloitettiin Bond-aiheella, jatkan samassa hengessä. Toisena valmistunut From Russia with Love on mielestäni yksi sarjan parhaita, jo pelkästään nimensä puolesta. 

Tutustuin kieliopintojeni yhteydessä pietarilaiseen 187-senttiseen englannin tulkkiin. Kuten aiemminkin olen todennut, kielten opiskelu ja harjoittelu onnistuu parhaiten natiivien naikkosten kanssa. 

Koska en halua erityisemmin leimaantua seikkailijaksi ympäristössä jossa tutuistuimme, koin välttämättömäksi edetä hyvin rauhallisesti. Koinkin suurta helpotusta kun hän onnistui varsin hienovaraisesti kutsumaan itsensä luokseni kylään viikonlopuksi. 

Helsingin sightseeing-viikonloput ovat aina olleet ulkomaalaisten naisten suosiossa, ja kohtuudessa pysymiseksi olen hahmotellut itselleni omat pelisäännöt, jotka nyt ajattelin pukea ensimmäistä kertaa kirjalliseen muotoon. 

Tarkastelen nyt vain tapauksia joissa kylään tulija on ns. uusi tuttavuus, jonka kanssa minkäänlaista intiimiä yhteyttä ei ole ollut. Oletamme myös, että intiimin yhteyden luonti ei ole myöskään matkan pääasiallinen tavoite, vaan kyse on pikemminkin uuden ystävän tarjoamasta vastikkeettomasta tutustumiskäynnistä. Onhan selvää, että tutustuminen ei rajoitu pelkästään kaupunkiin, vaan myös ihmiset tutustuvat toisiinsa. 

On kuitenkin selvää, että ilmaista hotellimajoitusta en tarjoa kaikille halukkaille, vaan pikemminkin kyse on askeleesta kehittää ystävyyssuhdetta josta voi kehittyä useammallakin tasolla tyydyttävä kuvio. Jonkintasoinen molemminpuolinen kiinnostus on oltava olemassa, muuten touhun mielekkyys on kyseenalaista.

Tästä tuleekin siis ensimmäinen sääntöni: yöpyöminen fyysisesti suoritetaan parisängyssäni, ei siis sohvalla tai vierashuoneen sängyllä. Vierashuone on sukulaisille ja miespuolisille kavereille. Jos toinen ihminen on niin vastenmielinen, että samassa sängyssä nukkuminen tuntuu hankalalta, en näe mitään järkeä järjestää mitään mukavaa ohjelmaakaan, jonka pitäisi olla potentiaalinen alku jollekin suuremmalle, ei lyhyen tuttavuuden päätepiste. 

Rahaa voi käyttää lähes rajattomasti naisten kanssa, jälkivitutuksen välttämiseksi jotkin rajat on asetettava - siitä toinen sääntöni: en maksa matkoja enkä osta tuliaisia kotiväelle. 

Loput pykälät ovatkin pikemminkin lupauksia: syötän ja juotan, käytän kaupungilla mielenkiintoa herättäväksi uskomissani paikoissa, en hipelöi enkä hiplaa.

Uskoakseni tämä kaikki on hyvin helposti hyväksyttävissä, ongelmia tuleekin lähinnä jatkossa. Koen itse, että koska naisia maailmassa on paljon, kutsun mielummin luokseni tällä tavalla neljä eri naista neljänä viikonloppuna kuin yhden naisen neljästi. Suhteen jatkuessa sen on myös syvennyttävä, ja tässä syventymisellä tarkoitan tietysti intiimin puoleen mukaantuloa. 

Ja juuri tämän ongelman parissa olen nyt alussa mainitun naisen kanssa. Kaikesta päätellen ensimmäinen visiitti meni oikein hyvin, sillä hinku on kova jatkolle. Oltuani ensimmäisellä kerralla itse kilttiys ja hyväntahtoisuus, en tietenkään nyt voi kertoa että persuusta on saatava vieraanvaraisuuden ylläpitämiseksi, vaikka se totta olisikin. En voi kohtuudella olettaa, että hän haluaa seuraavalla kerralla laajentaa kontaktipintaa, eikä asiaa voi järkevällä tavalla kysyäkkään - kysehän on asiasta joka pitäisi oivaltaa muutoin. Toisaalta, voidaan myös ajatella että päätöstä asian suhteen ei ole vielä tehtykään, se mitä juuri sinä iltana halutaan riippuu kovasti saman illan tapahtumista ja tuntemuksista. 

Oltuani aiemminkin kyseisen ongelman edessä, olen jopa harkinnut että kertoisin "pelisäännöistäni" ennakolta. Epäilen kuitenkin että naisten ajatusmaailmaan moinen käsinkosketeltava säännönmukaisuus ja rehellisyys ei sopisi toivomallani tavalla.

Onhan ilmeistä, että nainen joka tulee uudestaan luokseni, on kiinnostunut "jostain". Voi olla että monen naisen mielestä on liian aikaista antautua sänkyleikkeihin toisella pidemmällä tapaamisella, mutta kuten todettua, naisia on maailmassa paljon, ehkä ei ole epäreilua keskittyä niihin hieman nopeammin sopeutuviin. 

Joutunen vielä tämän kerran ottamaan pienen riskin ja luottamaan siihen, että oikeat asiat tapahtuvat, että rakkautta tulisi edes pieni annos naisen mukana.

Ei kommentteja: