sunnuntai 20. heinäkuuta 2008

Arvoteoria

Hyvä ystäväni, reilu kolmekymppinen, on kova analysoimaan naissuhteitaan ja naistensa käyttäytymistä. Välillä tuntuu, että useampivuotinen maanpuolustuksellinen koulutus on jättänyt syvät jälkensä myös myöhempään siviilielämään, naiset nähdään lähes vihollisina joiden kaikkia liikkeitä on tarkkaan seurattava ja käytettävä tiedustelutietoa heikkouksiin vetoamiseen. Tai sitten kyse on perusluonteesta, joka johti aikoinaan tavallista pidemmälle sotilasuralle ja ohjailee nyt myöhempääkin käyttäytymistä.

Jokatapauksessa älykkään miehen ajatuksia on aina mukava kuunnella, taustaväreistä riippumatta. Erityisen hienoksi esitykset tekee itsevarmuus joilla teoria esittely puetaan varmaksi selvitykseksi naisten käyttäytymisestä.

Kuulin erään noin nelikymppisen yökerholöydön jälkipuinnin yhteydessä hienosta ajatuksesta, joka ainakin sillä hetkellä tuntui uudelta lähestymistavalta naisten ajatusmaailman ymmärtämiseen.

Lähtöoletuksena on, että nainen tietää ja hyväksyy miehen hakevan seksiseuraa, joka voi jatkua pidempänä seksisuhteena mikäli mies on tyytyväinen saamaansa. Nainen vastaavasti hakee pientä glamouria elämäänsä, kukkia ja ulkona syömistä. Naisen tulee pidättäytyä sänkyyn menemisestä mahdollisimman pitkäksi ajaksi nauttiakseen miehen huomiosta maksimaalisen kauan, mutta samalla varmistua ettei mies menetä kiinnostustaan häntä kohtaan.

Monilla naisillahan on tapana pihdata tavaraansa liian kauan, järkevä mies siirtyy vokottelemaan muita. Monet naiset ilmeisesti näkevät tämän suurena voittona, mutta useat myös kokevat miesten tavoin ensimmäisen yhteisen yön olevan seurustelusuhteen kliimaksi, jota pitää vain pystyä lykkäämään mahdollisimman kauaksi.

Nainen arvio oman viehätysvoimansa ja vertaa sitä mieheen ja muihin miehen tavoitettavissa oleviin naisin. Tämä vanhempi nainen oli kaverin analyysin mukaan kokenut sopivaksi käytättää itseään kolmasti ulkona syömässä ennen suostumista sängyn jakamiseen. Molemmat olivat kuulemani mukaan aamun koittaessa tyytyväisiä.

Teorian ulkopuolelta oman lisämausteensa vanhemman yh-naisen käytökseen toi hänen poistumisstrategiansa, mies sai aamulla kuulla yön olleen hauska, mutta hänen itsensä olevan hieman liian nuori naisen tarpeisiin, joten suhde ei voisi jatkua pidemmälle. Sillä mikä onkaan naisen kannalta pahempaa kuin kokea olevansa kiinnostava vain seksipartnerina? Tietysti myös oleminen epäkiinnostava myös seksipartnerina.

Ei kommentteja: