maanantai 7. heinäkuuta 2008

Stereotyyppinaisia

Tykkään yleistää ja luokitella, se tekee maailmasta helpommin hahmotettavan. On mielenkiintoista nähdä, kuinka kukin omaan lokeroonsa loksahtaa, vai vahvistaako sääntöjä poikkeuksena. Ja yhtä mielenkiintoista on seurata miten oman mielentilan ja olotilan vaihteluiden mukaan eri lokerot vaihdellen houkuttelevat.

Monien miesten ikuisena haaveena paistattelevat kiltit lukiolaistytöt. Aikuisuuden kynnyksellä oman siveellisen ulkokuoren sisällä valmistautuvat omaan kypsyyskokeeseensa. Odottamassa omaa pyrähdystään maailmalle, myös naisena. Monet ovat yllättävänkin epävarmoja itsestään, kyvyistään ja haluistaan, mutta usein houkuttelevan uteliaita. Epätodennäköisiä yhden yön uhreja, mutta pitkällä kaavalla kiinnostuneita lähes kaikesta.

Tuhmat kanssasisaret amiksista. Osa jopa suoraan työelämään siirtyneitä. Elämä on kerinnyt näyttää jo kurjempaa puoltaan. Juhliminen tarkoittaa juomista, seksi paikkansa lunastamista miesten seuraan. Monilta puuttuu ehjästä perheestä molempine vanhempineen, irtosuhteita pidetään itsestäänselvyytenä. Illan vietto kotona "on tylsää" ja miesten matkaan lähdetään koska ei ole parempaakaan tekemistä. Tulevia yh-äitejä.

Korkeakouluopiskelijat, parikymppisiä ja hieman päälle. Elämä on hektistä, välillä stressaavaakin mutta usein yksinäistä. Tenttikirja ei puhu takaisin eikä lämmitä yöllä kainalossa. Perhe ja vanhat kaverit kaukana. Ulos haluaisi mennä, mutta kämppiksetkin ovat kiinnostuneita vain poikaystävistään. Useimmat miehet ääliöitä jotka haluavat pillua. Tai varattuja ja naimisissa. Lasten kanssa ei ole vielä kiire hankkia mutta jotain varmempaa pitäisi saada.

Hieman alle kolmekymppiset itsenäiset naiset. Kokopäivätyössä on oltu jo muutama vuosi. Vanhoista kavereista moni jo avioitunut ja lapsia kasvattamassa. Oma työ tuntuu tärkeältä ja teatterissa käynti parhaan ystävättären kanssa ei enää riitä vapaa-ajan vietteeksi. Useita parin kuukauden suhteita takana, kukaan ei ollutkaan kiinnostunut vakavammasta suhteesta. Lasten hankinta erinomaisen ajankohtaista heti sopivan miehen löydyttyä.

Yksinelävät pätkätyöläiset. Tai pelkästään tuilla elävät. Koulut eivät maistuneet, siivous- tai varastohomma vituttaa. Onneksi työkaverit ovat mukavia. Viikonloppuisin viihteelle, jos budjetti vaan kestää. Samaistuvat helposti elokuvien naistähtiin, pitävät itseään houkuttelevana prinsessana jolla on vain huonoa tuuria. Yliarvioi itsensä pahasti. Pitää pitkää vihaa miehille jotka tunnustavat haluavansa vain seksiä ja sitä saatuaan häviävät ikiajoiksi.

Kolmekymppiset uranaiset. Vakaa ja varma parisuhde, kaksi lasta ja kaksi autoa. Iän lähestyessä seuraava vuosikymmentä moni ystävätär on jo eronnut ja itsekin alkaa katsella muita miehiä. Ehkä pieni säpinä palauttaisi mieleen nuoruusvuodet, ajat jolloin kaikki päivät eivät vielä olleet samanlaisia. Päätyvät usein risteilyille ja baareihin.

Moni nelikymppinen nainen huomaa olevansa jo kotona tarpeeton. Lapset ovat enemmän omilla teillään ja mieskin on kadottanut täysin mielenkiintonsa. Suuria radikaaleja muutoksia kuitenkaan ei haluta tehdä, onhan elämä muuten mukavaa. Viettää usein aikaa muiden miesten kanssa chättäillessä ja saattaa jopa hullutella nuorten miesten kanssa - mikäli se vain tuntuu turvalliselta.

Ei kommentteja: